Alūksnes kokteilis - dzēriens, kas raksturo vietu


Katrai tūrisma vietai, vismaz tādai, kas sevi par tādu uzskata ir jābūt savai "garšai". Dzērieni, ēdieni, smaržas un garšas ir neatņemama cilvēku dzīves sastāvdaļa. Alūksne savu tūrisma attīstības celu ir atradusi, tāpēc es nekautrējoties to saucu par Latvijas tūrisma mūsdienu Meku. 

Un tā....tumšajā ziemas periodā vietējie alūksnieši ir atklājuši vairākus lieliskus veidus, kā pavadīt laiku un sasildīties, tuvojoties aukstumam. Lai pabarotu savu garu, alūksnieši aktīvi iesaistās dažādās sabiedriskās aktivitātēs- viņi dejo, dzied, spēlē prāta spēles un bez aizspriedumiem dalās informācijā ar visu, arī par cilvēkiem pilsētā un ārpus tās. Kā labāko veidu, kā sasildīt savu ķermeni, šejienes iedzīvotāji jau izsenis raduši kādu visiem labi zināmu metodi- tas jādara no iekšpuse. Ziemas periodā Alūksnes iedzīvotājiem sasildīties un uzlabot garastāvokli lieliski palīdz kāds karsts un gards dzēriens, kas var būt pagatavots gan vienkāršs un nevainīgs, gan arī ar nelielu alkohola piedevu, salīgākajiem.

Alūksnes kokteilim ir maigi saldena garša, par ko rūpējas mandeļu sīrups. Bet laima piedeva sniedz vajadzīgo vitamīnu devu, kas kopā ar apelsīna miziņa palīdzēs aizbiedēt vīrusus. Tādas visiem labi zināmas kokteiļu sastāvdaļas kā viskijs un ābolu sula kopā ar smaržu garšvielām- kanēļa standziņu un anīsa zvaigzni,- maigi apreibinās un apburs ar savu lielisko garšu un aromātu, ienesot omulību ikvienā kompānijā. Izbaudiet atbildīgi Alūksnes kafejnīcās!




Kāpēc tagad rakstu par ziemas sildošo kokteili vasaras vidus karstuma trakumā, tāpēc, ka atceros seno labo, pragmātisko latviešu teicienu "Gatavo ragavas vasarā, bet ratus ziemā!"

Vairāk info par Alūksni www.visitaluksne.lv 

Komentāri