2021.gada fotokonkursa “Rudens muižā.Lapkritis” uzvarētāji

Ir noskaidroti “Latvijas Piļu un muižu asociācijas” un projekta “Muižnieka muižu metrika” organizētā fotokonkursa “Rudens muižā. Lapkritis” labākās fotogrāfijas. 2021.gada rudens konkursa uzvarētāja ir Evija Stočka ar Cesvaines pils fotogrāfijām.  Otrā vieta patstāvīgai fotokonkursu dalībniecei Marutai Donikai par Lielplatones muižas fotogrāfijām, un trešā vieta Instagram vietnē ievietotajai Cesvaines pils fotogrāfijai, kuras autore ir Zanita Kupre.

No šī gada 18.septembra līdz 30.oktobrim Latvijas apceļotāji varēja piedalīties fotokonkursā, kura atspoguļotu rudeni kādā no Latvijas muižām vai pilīm. Vajadzēja nofotografēt un fotogrāfijas izvietot Facebook vai Instagram vietnēs ar atbilstošu tēmturi. “Šajā konkursā tika iesniegtas pāri par 200 fotogrāfijām, kurās fotografētas 35 Latvijas pilis un  muižas. “Ar rezultātu esam apmierināti, jo kultūrvēsturiskais mantojums ir interesants jebkurā gadalaikā. Tikai jāmāk to saskatīt,” skaidro Latvijas Pilu un muižu asociācijas prezidents, konkursa komisijas loceklis Jānis Lazdāns.

Profesionāls fotogrāfs, studijas “Fotored” projektu vadītājs, fotokonkursa komisijas loceklis Māris Lazdāns uzsver : ”Protams, ka nozīme ir kvalitatīvai foto tehnikai, bet labu rezultātu un sajūtas var iemūžināt “noķerot” pareizo gaismu un mirkli.  Reizēm tas pat ir svarīgāk”.

Komisijas loceklis, tūrisma speciālists, Kuldīgas fotokluba “Divas upes” vadītājs Artis Gustovskis atzīmē, ka šādi projekti, ne tikai popularizē Latvijas kultūrvēsturiskās vērtības, bet tiem ir arī sava izglītošanas misija gan iepazīstot objektu, gan darbojoties radoši fotografējot.

Latvijas Pilu un muižu asociācija tika dibināta 2001.gadā ar mērķi saglabāt, sekmēt un popularizēt šo nozīmīgo kultūrvēsturisko mantojumu.

Projekts “Muižnieka muižu metrika” ir privāta iniciatīva Latvijas piļu un muižu, kā tūrisma objektu popularizēšanai.

Apbalvotās fotogrāfijas:

 

Evija Stočka - Cesvaines pils (1.vieta)


Maruta Donika - Lielplatonas muiža (2.vieta)

                                                   
                                                       Zanita Kupre - Cesvaines pils (3.vieta)

Komentāri