“Ziema muižā. Adventes vainags”- Latvijas Pilu un muižu asociācija izsludina fotokonkursu


Advente jeb advents (latīņu: adventus – atnākšana) ir Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kas sākas no ceturtās svētdienas pirms Ziemassvētkiem. Advente tiek saistīta ar gavēni, mieru, klusumu un pārdomām. Šajā laikā no zariem pītā vainagā tiek dedzinātas četras sveces, kuras tiek pakāpeniski iedegtas gaidīšanas nedēļu svētdienās. Ar laiku šis simboliskais Ziemassvētku simbols kļuvis gandrīz par ikvienas mājas dizaina elementu.
  LPMA izsludina fotokonkursu, kurā aicināti piedalīties visi ceļot mīļi. Lai kur ceļi vestu, iebrauciet kādā muižā vai pilī, un atrodiet Adventes vainagu un nofotografējiet. Fotogrāfijas jāievieto sociālajos medijos ar konkrētiem tēmturiem.

“Man ir liels prieks, ka arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju apmeklē muižas un pilis, kuras ir nozīmīga un neatņemama Latvijas kultūras un  vēstures sastāvdaļa. Aicinām arī tevi brīvdienās apmeklēt Latvijas pilis un muižas un piedalīties fotokonkursā. Tu ne tikai varēsi laimēt skaistu balvu, bet arī lieliski pavadīt laiku, iegūt jaunas atmiņas un izbaudīt Latvijas dabu ,” skaidro LPMA prezidents Jānis Lazdāns.

Vanda Brūvele komisijas locekle sniedz padomu skaistāko fotogrāfiju autoriem :”Svarīgi, lai vainags būtu “ar stāstu”- vai nu kaut ko pasaka par attiecīgās muižas vai pils vēsturi un tradīciju, vai raksturo tās apkaimi, izvēloties materiālus no, piemēram, muižas parkā augošiem kokiem. Taču tas var mūs uzrunāt arī pavisam jaunā, interesantā veidā. Un galvenais, lai vainags mūs mudina gaidīt un sagatavoties Ziemassvētkiem!”

 “LPMA organizētie sezonālie fotokonkursi ir kļuvuši jau par tradīciju. Bija pavasarī, rudenī, un tagad ziema. Katram gadalaikam savs skaistums, un katrā gadalaikā var atrast akcentus par kuriem priecājamies, un  kurus gribas iemūžināt”, uzsver projekta “Muižnieka muižu metrika” vadītājs Armands Muižnieks.

Darbus vērtēs komisija trīs cilvēku sastāvā – Vanda Brūvele biologs, praktizējoša floriste, Rīgas Lutera baznīcas dekoratore; Jānis Lazdāns, Latvijas Piļu un muižu asociācijas prezidents un fotogrāfs, fotokluba ”Divas upes” vadītājs Artis Gustovskis.

Galvenā konkursa balva no Mazmežotnes muižas (https://www.facebook.com/mazmezotne).

Kas jādara?

1.      1.  Kādā no Latvijas muižām vai pilīm jānofotografē adventes vainags,

2.      2.  Fotogrāfija jāievieto savā profilā vietnē Facebook vai Instagram,

3.       3. Fotogrāfijai jāpievieno tēmturi #advenetsvainags2021 #LPMA #mazmežotnesmuiža #muižasnosaukums (tās muižas, kurā veikta fotogrāfija).

4.      4.  Fotogrāfiju ievietošanas pēdējā diena 2022.gada 2.februāris plkst. 24:00. 





Komentāri